Rookvrije sportomgeving

SV Wondelgem - Rookvrije sportomgeving


SV Wondelgem is een jeugdvoetbalclub waar het welzijn van de kinderen centraal staat. Samen met de KAA Gent Ladies werken we aan een rookvrije sportomgeving voor onze leden. Vanaf het seizoen 2018-2019 is de hele Neptunus-site rookvrij.


Waarom?


Door onze terreinen van aan de toegangspoort rookvrij te maken, vinden kinderen roken minder normaal en aantrekkelijk. Zodat het minder lijkt dat roken een onderdeel van het leven in plaats van een dodelijke verslaving is. Zien roken doet ook roken. Kinderen kopiƫren gedrag. Door onze sportsite rookvrij te maken werken we mee aan Generatie Rookvrij.


We wensen bovendien dat onze kinderen kunnen sporten in een gezonde en veilige omgeving. Een rookvrij sportterrein draagt daaraan bij. Zo is er minder risico voor brandschade aan de kunstgrasterreinen en is er geen gevaar voor brandwonden. Of voor peuken die door kinderen worden opgepakt en in de mond worden gestopt.


Onze kinderen hebben ook gewoon het recht om hun vrienden te ontmoeten, te spelen en te sporten in een omgeving die gezond en rookvrij is.


Engagement


Een rookvrije sportomgeving vraagt een engagement van leden, trainers, ouders, medewerkers en bestuurders. Zij geven het goede voorbeeld. Roken kan enkel nog buiten de toegangspoort. Wie de rookvrije sportomgeving niet respecteert, zal daarop vriendelijk worden aangesproken.


Stoppen met roken?


Rokers worden niet verplicht om te stoppen met roken. Aan hen wordt wel gevraagd om rekening te houden met de plaatsen waar ze roken. Om rekening te houden met de nieuwe afspraken. De meeste rokers willen niet dat hun kind later gaat roken, toch?


Een rookvrij terrein kan hen aanzetten om na te denken over hun rookgedrag en hen eventueel overtuigen om te stoppen met roken. Ook mensen die proberen te stoppen vinden het fijn om geen sigaretten om zich heen te zien. Voor hen is er www.tabakstop.be. Op deze website kunnen ze alle informatie vinden over de beste manieren om te stoppen met roken. Of www.tabakologen.be, waar een tabakoloog in de buurt te vinden is. Dat is iemand die een opleiding heeft gevolgd om mensen te helpen om te stoppen met roken.


Neptunus en Dracuna


SV Wondelgem werkt samen met de KAA Gent Ladies aan een rookvrije sportomgeving. Ook de Dracuna-site, waar de de KAA Gent Ladies ook actief zijn, is voortaan een rookvrije sportomgeving.

SV Wondelgem dankt deze partners voor de steun: