Elk Talent Telt

Elk Talent Telt


In opdracht van KAA Gent en de Stad Gent werd in 2015-16 door de KAA Gent Foundation het Elk Talent Telt partnerschap rond jeugdvoetbal in Gent opgericht. Intussen maken 15 Gentse jeugdwerkingen deel uit van deze unieke samenwerking.


We beschouwen de Gentse voetbalruimte als een krachtige en gezonde leeromgeving waarbinnen kinderen en jongeren hun sporttechnische en sociale vaardigheden optimaal moeten kunnen ontwikkelen. Er wordt hierbij bijzondere aandacht besteed aan voetbalwaarden als respect, fairplay, diversiteit en samenspel. In samenwerking en in samenspraak met de Gentse voetbalclubs, wordt voetbal ook gebruikt om kinderen en jongeren meer kansen te geven op zelfontplooiing en talentontwikkeling.


Op deze wijze wordt in de Gentse voetbalclubs een plus ontwikkeld waardoor een meer duurzame band tussen de Gentse jeugdvoetballers, de Gentse voetbalclubs en de Gentse buurten wordt bevorderd. Samen met alle Gentse partnerclubs werkt SV Wondelgem en aan een brede voetbalbasis met maatschappelijke meerwaarde en kwaliteitsvolle opleidingsmogelijkheden.


Deze 15 Gentse Elk Talent Telt partnerclubs ondertekenden een charter waarmee ze zich engageren voor kwaliteitsvol en ge├źngageerd jeugdvoetbal in Gent: Hou ende Trou Zwijnaarde, Jago Sint Amandsberg, KAA Gent Ladies, KAA Gent, KRC Gent Zeehaven, KVE Drongen, KVV Sint-Denijssport, KSCE Mariakerke, SKV Oostakker, Standaard Muide, SV Wondelgem, VSV Gent, FC Rooigem, VC Zwijnaarde en KFC Sint-Kruis-Winkel.
Lees hier het Elk Talent Telt Charter.