SVW en COVID-19

SVW en COVID-19


De stijgende corona-cijfers liegen er niet om. Vroeg of laat zal er een besmetting vastgesteld worden bij iemand uit je favoriete ploeg op SVW. De stem om duidelijkheid hierover wordt ook steeds luider. SVW voelt de noodzaak hier goede afspraken rond te maken.

 

Volgens sport.vlaanderen.be verstaan we onder een laag risico-contact, elk contact korter dan 15 minuten en op meer dan 1,5 meter afstand. Hierop moeten we vooral letten tijdens het gebruik van de kleedkamers voor een wedstrijd. De regels die we nu hanteren, ontsmetten van de handen, mondkapjes, registratie, het niet gebruiken van de douches enz....zorgen er ook voor dat onze contacten een laag risico kennen. Deze regels moeten strikt nageleefd worden. Zo zorgen we er voor dat we onze sport kunnen blijven beoefenen. Iedereen die zich op de club bevindt tijdens de training of wedstrijd moet zijn verantwoordelijkheid nemen wat dit betreft.

 

Wat moeten we dan doen indien er een positieve covid-test wordt afgenomen bij een ploeggenoot?


Ook daar is er duidelijkheid over. Quarantaine is niet nodig indien we de regels hebben nageleefd die zorgen voor een laag-risico contact. We gaan wel de fysieke contacten in de ploeg beperken door in de volgende weken corona-proof trainingen te geven.


Indien je toch symptomen hebt (hoesten, koorts, verlies van smaak of geur, pijn in de borststreek,...) blijf thuis en verwittig je arts. 14 dagen quarantaine is noodzakelijk. Laat je testen en overleg met je arts omtrent een 2e test. Pas na de 2e negatieve test is je quarantaine voorbij en zien we je graag terug op de club.

 

Indien we deze regels niet hebben gevolgd is er een kans op contacten met hoog risico. Dit kan als gevolg hebben dat de hele ploeg 14 dagen in quarantaine moet en zich 2x moet laten testen met als gevolg de opschorting van de trainingen en de wedstrijden.

 

Hopelijk komt het allemaal zo ver niet en kunnen we blijven doen wat we graag doen.


Het SVW Lokaal Bestuur